Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Älskade hatade möte

Bild management

I en tid när allt ska effektiviseras och möten ses som slöseri med tid och energi, kan det tyckas ironiskt att vi samtidigt inte kan få nog av dem.

Vi älskar att hata möten

Vår universitetslektor Erika Andersson Cederholm, deltog i somras på en konferens om möten och möteskultur i Göteborg tillsammans med kollegan professor Malin Åkerström. Under konferensen intervjuades de av Lovisa Haag från Utbildningsradion för reportageserien "Jobba, sova, dö". 

– Det finns en ambivalens, vi älskar att hata möten.

Tråkiga möten behövs

Möten ses ofta som ineffektiva samtidigt som vi inte kan få nog av dem och ofta generererar möten nya möten. Det höjs dessutom röster, speciellt inom konsult- och eventbranschen, för att möten ska bli mer emotionella, engagerande och roliga. Men Erika menar att det kanske behövs tråkiga möten. 

– I vårt prestationsinriktade och effektiviserade arbetsliv kan det vara skönt att gå på ett förutsägbart möte och få tid för reflektion och leda.

Lyssna på hela reportaget här.