Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Studera utomlands

Som student på kandidatprogrammen i service management och logistics service management har du möjlighet att ansöka om att studera en termin utomlands. Utbytesstudier kan ge dig ett mycket värdefullt tillskott till utbildningen. Att studera en termin i ett annat land ger dig ett försprång på arbetsmarknaden och du lär känna ett annat lands kultur, språk och människor. Att bo och leva utomlands gör även att man växer som individ och utvecklas på ett positivt sätt.

Sandstrand

Utlandsstudierna görs under termin fem, det vill säga höstterminen det tredje året. Under dina utbytesstudier måste du läsa kurser som motsvarar det du skulle ha studerat om du stannat hemma. Alla kurser ska kunna tillgodoräknas in i programmet.

Det finns möjlighet att ansöka till utbytesstudier inom Lunds universitets utbytesavtal, som är skrivna med universitet och högskolor i hela världen. Fördelen med att studera utomlands på ett av Lunds universitets utbytesavtal är att det finns etablerade kontakter, du slipper betala studieavgifter och du får en försäkring. Studerar du vid ett europeiskt universitet får du även ett Erasmusstipendium. Ansökan till utbytesstudier inom utbytesavtal görs ungefär ett år innan studierna, dvs du ansöker under höstterminen år 2 för att sedan åka på utbytesstudier under höstterminen år 3.

Det är också möjligt att åka på utlandsstudier på egen hand, om du t ex inte tilldelas en plats genom ett utbytesavtal eller om det inte finns något avtal skrivet med det lärosäte du önskar läsa vid. Om du ordnar dina utlandsstudier på egen hand måste du tänka på att det tillkommer terminsavgifter och man kan inte få något Erasmusstipendium.

Att studera utomlands är utvecklande på många sätt, men ställer även en hel del krav på dig. Det innebär att du självständigt får ta ansvar för mycket av administrationen kring att hitta kurser, bostad, visum, försäkringar, vaccinationer med mera.

Ansökningsperioder och infomöte

Mer information om hur du söker, ansökningsperioder och datum för informationsmöte finns på studentytan på Canvas "Student i Service Management".
 

 

 

Kontakt

Annika Permevik.

Annika Permevik
Internationell koordinator

Epost: annika [dot] permevik [at] ses [dot] lu [dot] se (annika[dot]permevik[at]ses[dot]lu[dot]se)
Tel: 042-35 65 77