Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Logistics service management

Kandidatprogram 180 hp

Logistics service management är utbildningen för dig som ser sammanhang, hittar lösningar och vill bidra till en hållbar framtid. Vårt kandidatprogram öppnar dörrar till en bred arbetsmarknad där behovet av logistiker är växande. Tycker du att det verkar spännande att utveckla framtidens logistiklösningar? Vill du arbeta strategiskt i en internationell bransch som omfattar service, e-handel, snabba leveranser, effektiva transporter och hållbarhetsfrågor? Då ska du söka till logistics service management.

Om programmet

När du läser Logistics service management får du en bred utbildning som innehåller kurser i både service management och logistik. Service management handlar om att leda och utveckla tjänster och tjänsteverksamheter. Här lär du dig betydelsen av att sätta kunden i centrum och arbeta kundorienterat. Du läser kurser inom organisation, marknadsföring, ekonomi och tjänsteutveckling. Kurserna i logistik och supply chain management ger dig kunskaper om olika logistiksystem och dess processer. Här lär du dig om försörjningskedjor och effektiva varu- och tjänsteflöden, transporter, miljö- och kvalitetsarbete samt hur man leder förändringsprocesser. 

Kombinationen av service management och logistik ger dig en unik profil och du får spetskunskaper för att kunna arbeta både operationellt och strategiskt med att utveckla hållbara logistiklösningar. Efter tre år har du en förmåga att förstå både tjänsteverksamhet och logistikbranschen och blir väl rustad för ditt framtida arbetsliv. 

Utbildningen har en stark förankring i aktuell forskning och branschinsikt. Programmet ges i samarbete med LTH, Lunds tekniska högskola, som ansvarar för kurserna inom logistik. 
 

Information

Högskolepoäng: 180 hp

Nästa startperiod: Hösttermin 2024
Nivå: Grundnivå (Kandidatnivå)
Undervisningsspråk: Svenska

Plats: Helsingborg
Studietakt: Helfart (100%)

Förkunskapskrav
Grundläggande behörighet samt Matematik B och Samhällskunskap A alternativt Matematik 2a/2b/2c och Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2.
Områdesbehörighet 4 (pdf)

Kontakt studievägledning

Veronica Åberg och Annika Permevik.

Veronica Åberg & Annika Permevik
Studievägledare
Epost: 
studievagledning [at] ses [dot] lu [dot] se (studievagledning[at]ses[dot]lu[dot]se)
Tel: 042-35 66 22 / 042-35 65 77