Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Masterprogram i service management

Masterprogrammet i service management är en unik möjlighet för dig som vill gå en ledarskapsutbildning på avancerad nivå med stark forskningsanknytning. I programmet förenas djup ämneskunskap om servicebranschen med en förståelse för de särskilda villkor som krävs för att organisera och leda en serviceorganisation.

Study Service Management at Lund University

Samhällets behov av kvalificerade och driftiga ledare inom tjänstenära verksamheter växer. Med hjälp av engagerade ledare med kunskaper inom tjänster och service kan företag utveckla sin konkurrenskraft. I detta program studeras tjänstebranschen ur ett tvärvetenskapligt perspektiv och kombinerar vetenskapliga insikter från samhällsvetenskap, företagsekonomi och humaniora.

Varför läsa master?

Det finns många anledningar! Att studera till en master är att ta dina kunskaper till ytterligare en nivå. Våra olika inriktningar ger dig möjlighet att antingen fördjupa dina kunskaper i det ämne som intresserar dig mest, eller utforska nya ämnen för att bredda din kompetens. En masterutbildning kan du läsa direkt efter din kandidatexamen eller komma tillbaka till efter några års arbete, till exempel med omställningsstudiestöd. Med en masterexamen sticker du ut på arbetsmarknaden och öppnar även dörren till en framtida karriär som forskare.

Läs våra alumnporträtt för att se var våra masterstudenter hamnade sen.

Ett program – fem inriktningar 

När du söker till Masterprogrammet i service management väljer du en av fem inriktningar:

Bli internationell på hemmaplan

Undervisningen på programmet sker på engelska. Varje höst påbörjar cirka 100 studenter från hela världen sina tvååriga masterstudier vid vår institution. 

Läs mer om programmet på vår engelskspråkiga webbplats 

Studievägledning masterprogram

Britta Persson.

Britta Persson
Masterkoordinator

Epost:master [at] ses [dot] lu [dot] se (master[at]ses[dot]lu[dot]se)
Tel: 042-35 65 97

Förkunskapskrav

Examen på grundnivå som omfattar minst 180 högskolepoäng eller motsvarande, varav minst 90 hp inom samhällsvetenskap, företagsekonomi eller motsvarande. För inriktningen Culture and Creativity management gäller minst 90 hp inom samhällsvetenskap, företagsekonomi eller kulturvetenskap. Du ska också skriva ett "letter of intent" på engelska, ca 1 A4-sida, med motivering till varför du vill läsa programmet.

Programmet startar varje hösttermin.
Läs mer om hur du ansöker på 
www.universityadmissions.se.

Vad tycker våra tidigare kandidatstudenter som valt att fortsätta studera service management på masternivå?