Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Studentstöd och lärande

Det finns en omfattande verksamhet vid Lunds universitet som syftar till att underlätta för dig som studerar.

Studievägledning och stöd på Campus Helsingborg

På denna sida hittar du alla kontaktpersoner på Campus Helsingborg när det gäller central studievägledning och stöd.

Vill du förbättra din studieteknik? Vill du bli bättre på att skriva akademiska texter? Vill du bli säkrare på att tala inför andra? Då kan du vända dig till Studieverkstaden!

Pedagogiskt studentstöd

Har du en funktionsnedsättning är du välkommen att kontakta Pedagogiskt studentstöd vid Lunds universitet. Att ha en funktionsnedsättning som till exempel en synskada, dyslexi eller adhd ska inte vara ett hinder för roliga och spännande studier vid Lunds universitet.

Studiegrupper med SI-ledare

SI står för Supplemental Instruction (samverkansinlärning) och är en form av studiecirkel kopplad till en utmanande kurs. SI-mötena leds av SI-ledare som tar fram aktiviteter där studenterna på kursen arbetar i grupper med att förklara och förtydliga svårt kursmaterial. SI-ledaren är en student som tidigare läst den aktuella kursen, genomfört den med gott resultat och gått vidare i ämnet.

Är du intresserad av att arbeta som SI-ledare ska du kontakta ansvarig studievägledare Veronica Åberg, veronica [dot] aberg [at] ses [dot] lu [dot] se. För att passa som SI-ledare ska du förutom att ha klarat de aktuella kurserna, vara intresserad av pedagogik och ledarskap, tycka om att arbeta i grupp och dela med dig av dina kunskaper. Dessutom ska du vilja lära dig att få studenter engagerade och motiverade i sina studier.

Studenthälsan

Till Studenthälsan är du välkommen för att samtala om din aktuella studie- och livssituation.