Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

"Möjligheter att utvecklas på en helt annan nivå."

Emelie Östbring råkade hitta till kandidatutbildningen i service management med inriktning turism och hotell när hon letade efter utbildningar att söka. Hon trivdes så bra att hon valde att senare fortsätta på master programmet, dels för att fördjupa sina kunskaper inom ämnet service management men också för att bredda sig med en ny inriktning, nämligen hållbarhet.

Vilka program har du läst? 

Jag läste kandidat i Service Management Tourism & Hotel och fortsatte sedan till en master i Sustainable Service Management.

Varför valde du att studera service management på Lunds universitet?

Jag råkade hitta utbildningen när jag satt på antagning.se och försökte hitta vad jag ville utbilda mig till. Jag visste redan att jag ville plugga på Lunds universitet, men visste inte sedan innan att det fanns ett Campus i Helsingborg. Efter att ha läst vad Service Management innebar så insåg jag att det var exakt det jag ville jobba med. Att det dessutom var ett rätt så brett program var också lockande då jag inte visste specifikt vart jag skulle hamna efter examen och jag kunde känna efter under utbildningen vilka delar jag kände mig bekväm med och vilka jag inte tyckte om lika mycket.

Att jag sedan valde att fortsätta på masterprogrammet var också för att kunna fördjupa mina kunskaper inom ytterligare ett specialiseringsområde, och då specifikt hållbarhet eftersom det är något som börjar bli mer och mer vanligt att man måste fokusera på i dagens samhälle.

Vad har du gillat mest med programmen?

Under kandidaten gillade jag att det berörde väldigt stora områden, såsom ledarskap, organisering och verksamhetsstyrning. Jag kände att jag fick en massa kompetens inom många olika områden, vilket kommer hjälpa mig när jag sen ska börja söka jobb. Under mastern så gillar jag att det är lite mer specialiserat och att man pluggar med människor från hela världen, vilket skapar möjligheter att utvecklas på en helt annan nivå.

Vilka var fördelarna enligt dig att fortsätta läsa ett masterprogram?

Jag gillar att man kommer att ha fördelen med att ha läst på en högre nivå när man söker jobb senare, att där finns något som gör att man sticker ut lite mer på jobbmarknaden. Att det dessutom är inom en specialisering som är väldigt eftertraktad är ju definitivt ytterligare en fördel som jag hade i åtanke när jag sökte in. Dessutom så är masterprogrammen internationella, vilket hjälper att utveckla ens förmåga att arbeta tillsammans med människor från hela världen. Detta är ju absolut meriterande senare i livet, och ger en massa erfarenheter som man inte annars hade fått.

Vad var de största skillnaderna från kandidatprogrammet?

Den största skillnaden är väl att masterprogrammet möjliggör för en att gå ännu djupare i sina kunskaper och man har lite mer fria händer i hur man lägger upp sin utbildning. Till exempel så har man ju under masterprogrammet en termin där man själv kan välja vilka kurser man vill plugga, och det kändes väldigt skönt att man där kunde välja något som intresserar en själv lite extra mycket. Dessutom kommer man definitivt utveckla sin engelska då hela masterprogrammet är på engelska!

Har du något tips till de som funderar på att söka till någon av inriktningarna av masterprogrammet i service management?

Än så länge vet jag inte riktigt vad jag vill jobba med, utan jag provar mig fortfarande fram. Besöksnäringen är definitivt en bransch jag skulle vilja jobba inom, och med den ökade kunskapen inom hållbarhet så hade det varit kul att kombinera dessa två områden och få utnyttja allting man har fått lära sig under sina år på Campus Helsingborg.

 

 

Porträtt av Emelie Östbring

Namn: Emelie Östbring

Program: Masterprogrammet i Sustainable Service Management