Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Chefskap när det råder osäkerhet – Webbinarium med CLOO

Ta del av inspelning från webbinariet

Hur ska man som chef navigera kring osäkerhet och förändringar i organisationen? I webbinariet med CLOO den 3 maj fick du som praktiker användbara tips från Magnus Lindén, docent vid institutionen för psykologi och medlem i CLOO.

Chefers förmåga att hantera osäkerhet är en viktig faktor för att minska effekterna av kriser eller förändringar i offentliga organisationer. Denna förmåga handlar inte så mycket om att chefer skall försöka undvika risker helt och hållet utan snarare om att de blir experter på att verka i osäkra miljöer. För att arbeta mot detta mål finns det flera metoder och strategier att tillgå som fokuserar antingen på medarbetarna eller på ledningsstyrt förändringsarbete.

I ett webbinarium den 3 maj presenterade Magnus Lindén sin forskning och strategier för att ur ett chefsperspektiv göra arbetsplatsen mer resilient vid förändring och kris. Magnus är medlem i CLOO, Centrum för ledning i offentliga organisationer, ett tvärtvetenskapligt forskarnätverk med bas på Lunds universitets Campus Helsingborg.

- Något som utmärker vårt arbete är att vi gör praktiknära forskning, berättar Ulrika Westrup, Docent i tjänstevetenskap och forskningskoordinator för CLOO. Tillsammans med organisationer kan vi skapa gemensam kunskap genom att till exempel genomföra ett forskningsprojekt, leda en forskningscirkel, skriva en rapport eller vara ett bollplank i olika frågor relaterade till våra kunskapsområden. 


Webbinarium – Chefsskap när det råder osäkerhet

Ta del av powerpoint-presentationen från webbinariet den 3 maj

Se hela webbinariet i efterhand