Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Fullsatt seminarium när samordnarrollen diskuterades av yrkesverksamma

Foto på en publik som sitter ner. Längst fram står en person och pratar.
Therese Lundin håller presentationen "Att leda och organisera värdesamskapande i ”Vi lär om livet”"

Ämnen under dagen var bland annat ökad resursintegrering, att leda och organisera värdesamskapande och samverkan i praktiken.
– Alla inom välfärden vet att det är ett problem men inget vet vad man ska göra åt det. Vi har bara tagit ett litet steg men det är ett steg i rätt riktning, säger Pernilla Danielsson. 

C-Side var fullsatt när seminariet ”Den tröga samverkan i välfärden - hur samordnarroller kan hjälpa till att ta oss framåt” ägde rum på Campus Helsingborg under fredagen. Forskarna Pernilla Danielsson och Ulrika Westrup från Institutionen för tjänstevetenskap har varit projektledare och höll även i dagen.

Under seminariet presenterades reflektioner och praktiska exempel från en forskningscirkel om att leda och organisera värdesamskapande där samordnare, koordinatorer och innovationsledare från Helsingborgs stad, Landskrona stad och Region Skåne deltog. 

– I cirkeln har vi samlat olika samordnarroller. De samordnar olika saker men de ställs alla inför samma problem och frågor, säger Pernilla.

Dagens presentationer

Förutom Pernilla Danielsson och Ulrika Westrup presenterade även deltagarna i projektet vad de kommit fram till i sina verksamheter. 

Therese Lundin: Att leda och organisera värdesamskapande i ”Vi lär om livet”

Marcus Hansson: Karlslundsprojektet i Landskrona stad

Anna Haraldsson: SOL – för en bättre extensiell hälsa

Pernilla Raiso: Ökad resursintegrering med hjälp av tvärgrupper

Helene Henriksson: Dans för hälsa i Skåne

Anna Åkerman: SIP-utbildning – Värdesamskapande

Maria Hermansen & Peter Ahlbom: Samordnad individuell plan = samverkan i praktiken

Gruppbild med människor som ler mot kameran. Foto.
Från vänster, översta raden: Pernilla Danielsson, Marcus Hansson, Pernilla Raiso, Helene Henriksson, Peter Ahlbom och Anna Åkerman. Från vänster, undre raden: Therese Lundin, Ulrika Westrup och Maria Hermansen

Seminariet hölls inom ramen för Centrum för ledning i offentliga organisationer (CLOO) som Pernilla och Ulrika ingår i.