Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Presentationer och projektet i media

Presentationer

I media

 

 

Pressrelease: 1,1 miljoner kronor till avfallsprojekt

Forskarna Anette Svingstedt och Hervé Corvellec vid Lunds Universitet, Campus Helsingborg, har beviljats forskningsmedel på cirka 1,1 miljoner kronor för ett projekt om hur man kan förebygga avfall. 

Pengarna kommer från Energimyndigheten och är en fortsättning på ett tidigare projekt där man identifierade vissa hinder eller inlåsningar som försvårade arbetet med att minska avfallet. 

– Det är dessa inlåsningar som stoppar förändring som ska belysas i det nya projektet, säger Anette Svingstedt, forskare inom Service management. Målet är att studera hur verksamheter som producerar avfall arbetar med att minska sina avfallsmängder. Vi kommer även att lägga upp strategier för hur verksamheterna skulle kunna undanröja de hinder som finns för en minskning av avfallsproduktion. 

– Det är ett tydligt erkännande att det första projektet var uppskattat, säger Hervé Corvellec om det beviljade forskningsmedlet. 
Tre partnerföretag ingår i projektet, Stena Recycling, Svensk Avfallsrådgivning samt Nordvästra Skånes Renhållnings AB, NSR.

Mer information och kontaktuppgifter till forskarna finns här: http://www.ism.lu.se/article/nytt-projekt-om-avfallsforebyggande-far-11-miljoner-kronor

(2017-02-10)