Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

"Jag ville skapa organisationer som är välmående från grunden"

Det var ett brinnande intresse för människor, service och ledarskap som ledde Marie Hoff till programmet service management med inriktning Hälsa. Under utbildningens gång riktade hon tidigt in sig på hälsosamma organisationer vilket även återspeglas i hennes arbete idag, nämligen som bostadschef på en fastighetsförmedling.

Hur fick du ditt nuvarande jobb?

Jag jobbade tidigare på Helsingborgshem och en kollega som hade bytt arbetsplats till Ängelholmshem hörde av sig och undrade om jag var intresserad av en tjänst som fastighetsförvaltare och det var jag. Tre år senare blev jag erbjuden rollen som bostadschef.

Vad gör du i din roll?

Jag har en väldigt bred roll där mycket ingår, vilket gör det väldigt utvecklande, utmanande och roligt! Bland annat medverkar jag till att bolagets mål förverkligas och ansvarar för att det finns tydliga mål för kundnöjdhet, fastighetsförvaltningens inre underhåll, energi och digitalisering kopplat till område, individ och budget. Det innebär att strategiskt och operativt planera, organisera, utveckla och driva dessa arbetsområden. Jag har även personalansvar för den gruppen som är kundansvariga och coachar och leder dom i enighet med bolagets värdegrund och utefter vilka individuella behov som de har. Något som jag ser som en självklarhet för alla medarbetare är även att medverka till ett positivt samarbetsklimat, där vi alla gör vårt bästa för att påverka varandra positivt. 

Vad är den största utmaningen i ditt jobb?

Att hinna med! Jag älskar mitt jobb och älskar att jobba med människor. Men det tar tid att få det bra och det är viktigt att hitta en balans mellan jobb och fritid för att hålla i längden. Sen är det utmanande att få alla medarbetare att dra åt samma håll, att vända en organisation gör man inte på en vecka.

Varför valde du att läsa service management?

Jag har alltid haft ett brinnande intresse för människor, service och ledarskap. I utbildningen fick jag hela paketet! 

Hur använder du kunskaperna du fick på utbildningen i ditt yrkesliv?

De använder jag varje dag mer eller mindre. Jag har fått en bredare kunskap om hur organisationer fungerar och byggs upp, vilket jag använder när vi organiserar vår verksamhet. Jag har även ett ekonomiskt ansvar i min roll idag och med kunskapen från utbildningen så hänger jag med när ekonomerna pratar om dessa områden och har möjlighet att vara delaktig i dessa beslut. Jag använder även kunskaperna när vi utvecklar kundupplevelserna.

Hur relaterar ditt jobb till service management, hälsa?

Jag valde tidigt i utbildningen att inrikta mig på hälsosamma organisationer, inte spa och gym. Mitt intresse är hur man skapar organisationer som är välmående från grunden. Jag vill att våra medarbetare ska gå till jobbet för att dom känner för det, inte för att dom måste. Vi jobbar mycket med den psykosociala arbetsmiljön och det läste jag mycket om på utbildningen. 

Hur ska man tänka om man funderar på att välja service management?

Utbildningen är så bred så man kan egentligen jobba med vad som helst efter examen. Jag tycker att det var en väldigt bra utbildning, där jag upplevde en fördel av att ha jobbat några år innan jag studerade. Ska man läsa ledarskap så upplever jag att det är bra att ha erfarenhet av att ha haft lite olika chefer så att man kan relatera till ämnena.

Vad skulle du ge för tips till studenterna som läser programmet?

Inrikta dig på det som du har som intresse. Lärarna hade stor förståelse för om man vill inrikta sig på något specifikt och var väldigt hjälpsamma i den processen. Så även om jag läste hälsa så var mitt intresse hälsosamma organisationer och ville jag då inrikta mig på hur stress påverkar vissa situationer eller hur det sociala samspelet fungerar med mera så gick det hur bra som helst. Jag vill också tipsa om att inte ”slösa” bort studietiden genom att skippa föreläsningar och ta genvägar, i arbetslivet så behövs all kunskap man kan få. 

Marie Hoff

Namn: Marie Hoff

Program: Service management, hälsa

Nuvarande jobb: Bostadschef på Ängelholmshem