Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

"Att vara spindeln i nätet gör arbetet intressant och spännande"

Julia Fredriksson var på jakt efter ett jobb på ett företag med bra företagskultur och hittade rätt som Logistics Coordinator på Lindex i Göteborg. Hon upplever att utbildningen har förberett henne väl för det dagliga arbetet, men också gett henne insikt i branschen något som hon märker i samtalen med sina kollegor.

Vad jobbar du med idag och hur fick du ditt jobb?

I dag arbetar jag som Logistics Coordinator på Lindex. I korthet koordinerar jag leveranserna till och från Lindex centrallager som ligger strax utanför Göteborg. Man kanske inte vet det men Lindex finns i flera länder både i och utanför Europa. Jag hade haft span på ett fåtal företag i göteborgsområdet där jag hade hört att företagen hade bra företagskultur och värderingar, Lindex var ett av dessa. Jag sökte tjänsten som Logistics Coordinator och fick jobbet. 

Vad är den största utmaningen och det roligaste i ditt jobb?

Den största utmaningen med mitt jobb är att ingen fråga är den andra lik. Problemen jag löser på daglig basis har ingen manual på hur de ska lösas. Vi på logistik är ofta spindeln i nätet och det gör arbetet intressant och spännande. Något som också gör mitt arbete spännande är den föränderliga branschen Lindex är verksamt i. 

Hur använder du kunskaperna du fick på utbildningen i ditt yrkesliv?

Jag använder mina kunskaper från utbildningen gällande transporter, lager, processer och service dagligen men något som fascinerat mig mycket är hur jag även använder mina kunskaper från utbildningen i mina dagliga samtal med kollegor på bland annat luncherna. Jag är delaktig i samtal och diskussioner kring logistik och logistiska lösningar. Jag får ta del av kollegornas erfarenheter och förstår situationer de tidigare har befunnit sig i. 

Varför valde du att läsa Logistics service management?

För att det är en bred utbildning som ger mig kunskaper inom många olika områden vilket gör att jag passar in på många olika typer av företag och positioner på företag. Logistic Service Management är en utbildning som passar dig som vet att du vill jobba med logistik men det är också en utbildning som passar dig som inte vet helt hundra vad du vill arbeta med i framtiden. Möjligheterna efter utbildningen är så många! 

Vad skulle du vilja ge för tips till de som ska välja utbildning?

Våga sök! Alla är nya i början! Det kan kännas nytt och nervöst men glöm inte att alla är i samma situation som du. Slappna av och njut av studietiden, det är en speciell tid i livet! 

Julia Fredriksson

Namn: Julia Fredriksson

Program: Logistics Service Management, examen år 2020
 
Nuvarande jobb: Logistics Coordinator på Lindex