Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Universitetet i Stavanger

NORGE

Universitetet i Stavanger fick sin universitetsstatus 2005, dessförinnan var det en högskola som har sina rötter i slutet av 60-talet. Vid Universitetet i Stavanger läser ca 12 000 studenter fördelade på 6 fakulteter, varav en heter Norwegian School of Management. Stavanger är Norges tredje största stad och har ca 200 000 invånare.


Vårt avtal med universitetet i Stavanger startade 2003 och sedan dess har vi utbytt många studenter mellan varandra under årens lopp. Universitetet i Stavanger har kurser på engelska och norska. På kandidatnivå finns kurser inom bland annat business administration.

De studenter som har fått en utbytesplats på Stavanger har läst kurser både på engelska och norska och ersatt de kurser som ingår i programmet här hemma. Självklart kan innehåll och upplägg förändras och du som söker måste ta reda på aktuellt utbud.

Eftersom det är ett Erasmusavtal kan studenter som får en plats här räkna med att få ett Erasmusstipendium.

Stavanger