Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Terminsstart hösten 2024

Välkommen som ny student hos oss! Det finns mycket att hålla reda på i början av dina studier och många frågor brukar dyka upp. Här kan du hitta all information du behöver inför terminsstarten hösten 2024.

Introduktion och kursstart

Se tider för introduktion och registrering samt hitta kursplan, litteraturlista och schema för respektive program och fristående kurs nedan. Du kan inte registrera dig själv på den första kursen, utan vi registrerar dig efter uppropet.

Kandidatprogram

Fristående kurser - grundnivå

Fristående kurser - avancerad nivå

Ska du börja på vårt masterprogram i Service management?

Läs information om terminsstart på vår engelska sida. Klicka här för att komma dit.

Antagen eller reserv?

Den 11 juli får du ditt antagningsbesked på "Mina sidor" på antagning.se. Du måste svara senast den 19 juli. Är du reservplacerad tackar du ja till din reservplats.

Den 25 juli får du det andra antagningsbeskedet, inget svarskrav. Om du är reservplacerad ska du avvakta – vi börjar med vår reservantagning efter andra antagningsbeskedet och du kommer att få ett nytt antagningsbesked på "Mina sidor" samt mejl från oss ifall du blir antagen.

Har du frågor om antagningen – hör av dig i första hand till antagning.se eller Lunds universitets antagningsavdelning.

LU-kort

För att komma in i lokalerna på Campus Helsingborg, använda skrivare vid Lunds universitet och låna böcker i biblioteket, behöver du ett LU-kort. För att få ett LU-kort måste du vara antagen vid Lunds universitet och kunna uppvisa en giltig fotolegitimation. Det är viktigt att du skaffar kortet så fort som möjligt. Fotografering och utlämning av kort är tillgänglig från terminsstarten via vaktmästeriet på Campus. Vecka 34, 35 och 36 har vaktmästeriet öppet kl 09:00-11:30, 13:00-15:00. Läs mer på campus hemsida.

Är du redan student hos oss?

Information om terminsstart hittar du på Canvas.