Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Johan Hultman.

Johan Hultman

Professor

Johan Hultman.

Som forskare får jag panik av valmanifesten : Forskare: Storföretag bönfaller politikerna om klimatplan

Författare

  • Johan Hultman

Summary, in Swedish

Om artutrotningen tycks SD och M inte bry sig ett vitten. KD vill utnyttja naturen och dess arter som resurs. L, C, S och V sträcker sig så långt som att utveckla resonemang om att vilja skydda den biologiska mångfalden genom att bevara så kallad ”värdefull natur”. MP är undantaget i skaran, det enda parti som explicit både nämner artutrotningen och dessutom gör en tydlig koppling mellan denna och klimatkrisen, skriver Johan Hultman, professor i kulturgeografi med ansvar för hållbarhetsforskning vid Lunds universitet

Del 8 i debattserien #viktigasteklimatrösterna där forskare skriver om hur klimatpolitiken skulle se ut om forskningen fick bestämma – och partipolitiskt obundna unga skriver om hur de upplever klimatkrisen och klimatpolitiken.

Avdelning/ar

  • Institutionen för tjänstevetenskap

Publiceringsår

2022-08-14

Språk

Svenska

Publikation/Tidskrift/Serie

Aftonbladet Debatt

Dokumenttyp

Tidningsartikel

Förlag

Aftonbladet Hierta AB

Ämne

  • Economic Geography

Status

Published

Projekt

  • Resourcification - Theme, Pufendorf IAS
  • Service Studies Sustainability
  • Methodological development for capturing qualitative values in spatial maritime planning

ISBN/ISSN/Övrigt

  • ISSN: 1103-9000