Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Johan Hultman.

Johan Hultman

Professor

Johan Hultman.

Från jord till ord: Skånsk mat

Författare

  • Johan Hultman

Redaktör

  • Anna Burstedt
  • Cecilia Fredriksson
  • Håkan Jönsson

Summary, in Swedish

Texten analyserar hur lokal och regional matkultur används och skapas som ett redskap för att marknadsföra Skåne. Speciell vikt läggs vid att visa hur "kultur" inte är något som finns a priori i en plats eller region, utan hur "kultur" istället skapas i marknadsföringssammanhang.

Avdelning/ar

  • Institutionen för tjänstevetenskap

Publiceringsår

2006

Språk

Svenska

Sidor

35-54

Publikation/Tidskrift/Serie

Mat. genealogi och gestaltning

Dokumenttyp

Del av eller Kapitel i bok

Förlag

Studentlitteratur AB

Ämne

  • Social Sciences Interdisciplinary

Nyckelord

  • turism
  • platsmarknadsföring
  • mat
  • regioanl matkultur
  • ANT

Status

Published

ISBN/ISSN/Övrigt

  • ISBN: 91-44-04554-9