Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

"Jag ville specialisera mig i ämnen jag tycker är spännande"

Frida Eggert var osäker på vad hon ville med framtiden, men intresset för handel och ledarskap förde henne till Service Management. Ämnet passade henne så bra att hon valde att fortsätta på masterprogrammet för att fördjupa sin kunskap med mer utmanande kurser och en internationell prägel.

Vilka program har du läst? 

Jag har har en kandidatexamen i Service Management med inriktningen Retail från Lunds Universitet. Just nu läser jag andra året i masterprogrammet för Service Management med inriktningen Retail. 

Varför valde du att studera service management på Lunds universitet?

Jag var rätt ung när jag började plugga och lite osäker på vad jag ville, men jag visste att management och handel var områden som intresserade mig. Då kändes Service Management och inriktningen Retail som något som passade mig, framförallt eftersom man får en bred kompetens då programmet berör många aspekter av att leda och organisera verksamheter. 

Vad har du gillat mest med programmen?

Kandidaten är bred, vilket gjorde att jag utvecklade min kompetens inom många för mig relevanta områden, såsom ledarskap, organisation, marknadsföring och ekonomi. Vidden i programmet ger en möjligheten att hitta något som man är extra intresserad av och vill jobba med i framtiden. När det gäller mastern så är möjligheten att specialisera sig ytterligare viktig för mig. I mitt fall valde jag att fortsätta med inriktningen retail. Att masterprogrammet är internationellt är såklart ett extra plus, eftersom jag varje dag får studera och utbyta erfarenheter med studenter från hela världen, vilket jag tycker är jättespännande.   

Vilka var fördelarna enligt dig att fortsätta läsa ett masterprogram?

Att få rikta in mig ännu mer på ämnen jag tycker är spännande, mer utmanande kurser och djupare kunskap. Under mastern har man möjlighet att rikta in sig på specifika ämnen eller branscher som man tycker är spännande i de olika kurserna. Har man läst kandidaten i Service Management är det också en möjlighet att prova en annan inriktning, om det är så att man är intresserad av ett annat område än det man läste i kandidatprogrammet. Jag kan till exempel tänka mig att det är relevant för en del att läsa Sustainability i mastern, eftersom både miljömässig och social hållbarhet är aktuella ämnen i de flesta branscher. 

Vad var de största skillnaderna från kandidatprogrammet?

Jag skulle säga att de största skillnaderna är en ännu starkare koppling till forskning, möjligheten att djupdyka inom ett visst ämne och följa sina personliga intresseområden i till exempel projektarbeten och masteruppsats. Den allra tydligaste skillnaden är såklart att man får studera med internationella studenter och att utbildningen är på engelska

Har du något tips till de som funderar på att söka till någon av inriktningarna av masterprogrammet i service management?

Fundera på dina egna intressen, vilken inriktning du vill läsa och vad du vill specialisera dig inom. Jag skulle också säga att det är väldigt utvecklande att gå ett internationellt program och lära känna de andra studenterna, och att man kan se det som en möjlighet att knyta kontakter som kan gynna en i framtiden. Det är trots allt rätt sällsynt att man får möjlighet att dagligen umgås med personer från hela världen, och det är verkligen inte något jag tar för givet.

 

 

Porträtt av Frida Eggert

Namn: Frida Eggert

Program: Masterprogrammet i Service Management, Retail