Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Utvecklande exkursion till vänstaden

Stor grupp med studenter och lektorer.
Resesällskapet i Tallinn.

En tradition för turism och hotell-inriktningen på Service management är att varje år åka till Helsingborgs vänstad Pärnu i Estland. Årets resa stack ut dels då för första gången även masterstudenter med specialiseringen inom turism följde med, men även för att ett extra stopp på resan infördes – en stadsvandring i Helsingfors.

Det var en blandad grupp på tjugo studenter från kandidat- och masterprogrammet i service management som gav sig av österut tillsammans med tre lektorer inom turism: Josefine Östrup Backe, Malin Zillinger och Jan Henrik Nilsson

Med buss och båt åkte de via Stockholm till Estland. Resan bjöd på intressanta stopp inom olika områden av besöksnäringen i Estland. Efter en stadsvandring i Tallinn åkte de vidare till Pärnu där det ingick besök på bland annat spahotell, äppelgård och naturguidning i nationalparken Sooma av ett företag som även tillverkar dugout-båtar som finns med på UNESCOs lista över immateriella kulturarv. Resan hem togs för första gången via Helsingfors där de även gick en stadsvandring innan de hoppade på färjan hem till Sverige.

Pärnu är vänort till Helsingborg och resan har möjliggjorts med ett vänortsstipendium från Helsingborgs stad.

Studenter utanför en fin byggnad.
Hedon Spa & Hotel.
Ett vackert landskap vid en sjö. Studenter som går på rad mot en båt.
Naturguidning med logboats i Sooma nationalpark.
Grupp människor vid en kaj.
Malin Zillinger i Helsingfors.