Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Studenter analyserar ForSea i årets sista Live-case

Foto på Forsea-färja i bakgrunden och CEO Kristian Durhuus
ForSeas CEO, Kristian Durhuus. Foto: ForSea.se

Årets sista Live-case ägde rum Lucia-veckan, där våra Service management-studenter fick besök av ForSea som driver färjeförbindelsen mellan Helsingborg och Helsingör.

Under kursen Strategi och Verksamhetsstyrning får studenterna varje år ett ”levande” praktikfall – ett Live-case att analysera. Syftet med kursen är att koppla ihop företagets omvärld och konkurrensförhållanden med intern organisation och styrning. Studenterna får i uppdrag att göra en total analys av företaget, dess strategiska marknadssituation, konkurrensfördelar, organisation samt interna styrsystem. Under två intensiva halvdagar i december fick studenterna träffa och lyssna till föreläsningar av

 • Kristian Durhuus, CEO ForSea (Artikelbild)
 • Åsa Linde Tornée, Head of HR ForSea
  Foto på föreläsning, kvinna står längst fram och pratar.
  Åsa Linde Tornée, Head of HR pratade om organisation, evp, kultur och HR.
 • Susanne Kaarnimo-Knight, CCO ForSea
 • Anna Prytz, Head of Sustainability ForSea
  Foto på föreläsningssal, längst fram står två kvinnor och pratar
  CCO Susanne Kaarnimo-Knight och Anna Prytz Head of Sustainability pratade om Forseas kommersiella verksamhet, utmaningar, kundsegment och deras hållbarhetsarbete.

I januari presenteras resultatet.