Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Gymnasieungdomar får testa på forskning

Tre unga personer som ler mot kameran.
Från vänster: Selma Abrahamsson, Elle Geete och Mattis Andersson.

I samarbete med Forskningsnätet Skåne tar Lunds universitet emot gymnasieelever som får testa på hur det är att vara forskare. I år tar institutionen för tjänstevetenskap emot tre gymnasieelever som ska hjälpa Ola Thufvesson med två forskningsprojekt. Det ena om handelsområdet Väla och det andra om utsatta områden.

Varför har ni sökt till sommarstipendiet?

– Det lät som en rolig möjlighet, säger Mattis Andersson från Nicolaiskolan i Helsingborg.

– Ja, ett extra roligt sommarjobb, säger Selma Abrahamsson från Hässleholms tekniska gymnasium.

– Det verkar vara en möjlighet att lära sig mycket, eftersom det är väldigt olika projekt vi ska jobba med, säger Elle Geete från Filbornaskolan i Helsingborg. 

Alla tre går det samhällsvetenskapliga programmet och ser fram emot att testa på samhällsvetenskaplig forskning. De kommer att utföra intervjuer och enkäter, och sedan skriva en rapport om sitt arbete. 

Läs mer om Forskningsnätet Skånes sommarstipendiater på forskningsnatet.se