Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

AI, minoritetsrepresentation och stadsflykt i de nya avsnitten av Crocus podcast

Foton på personer i poddstudio.
Till vänster Inês Martins och Janine Pröll, till höger Lourdes Beltran och Katja Lindqvist.

Vilka frågor är aktuella för kulturorganisationer och kreativa företag idag? Vad forskas det om i dessa frågor? CROCUS podcast djupdyker i dessa frågor och nu har det släppts fyra nya avsnitt där masterstudenter från Service management-programmet med specialisering inom culture and creativity management delar med sig av resultaten från sina uppsatsarbeten.

I de fyra nya avsnitten i säsong två gästas Katja Lindqvist av studenter från masterprogrammet i Service management med specialisering inom culture and creativity management. I avsnitten berättar de om sina uppsatsarbeten.

I det första avsnittet samtalar Inês Martins och Janine Pröll, om sin masteruppsats som undersöker representationen av LGBTQ-personer i film och spänningar inom filmindustrin.

Det andra avsnittet gästas av Alina Dumea och Heejae Jun, vars uppsats handlar om konstnärers perspektiv på artificiell intelligens och hur AI påverkar konstvärlden.

I det tredje avsnittet möter vi Lourdes Beltran, som delar sina insikter om bibliotekens roll som fysiska platser. Hennes uppsats fokuserar på hur offentliga bibliotek, specifikt Idé A, Drottninghögs bibliotek i Helsingborg, kan fungera både som vardagsrum och bibliotek.

Det fjärde avsnittet handlar om varför vissa konstnärer väljer att bo på landsbygden istället för i städer. Aniesha Goeslina Hawaningrum diskuterar de faktorer som påverkar konstnärers beslut att flytta från stad till landsbygd i Skåne-regionen.

Alla avsnitt finns här!